logo

DIVERSE PUBLICATIES

door Studio Hallo 26 augustus 2019
De Leergroep Opleiding Hoenders organiseert jaarlijks een lesdag voor (aspirant) Keurmeesters, dit jaar op 6 juli in Tiel. Vorig jaar werden wij als Sebrightclub hiervoor uitgenodigd in de persoon van Johan Albada. Natuurlijk deden wij onze toezegging om deze dag met een aantal mensen en Sebrights aanwezig te zijn. Ongeveer 40 keurmeesters waren deze dag in Tiel. We hadden onderdak bij de plaatselijke kleindiervereniging in een prachtige hal met een goede temperatuur en veel ruimte en prima licht.
door Studio Hallo 26 augustus 2018
Het keurseizoen 2018/2019 zal bij mij in het teken van de Sebrights blijven bestaan. Aan mij was het voorrecht gegund om op de Oneto, Gelderlandshow en de Noordshow de Sebrights te mogen keuren. Het verraste mij echter dat ik op laatst genoemde show de Sebrights ter beoordeling kreeg aangeboden terwijl in het vraagprogramma de Hollandsekriel achter mijn naam stond vermeld. Een reden voor deze omzetting kon de organisatie mij niet direct geven. In dit verslag beperk ik mij tot de kleuren goud en zilver zwart gezoomd omdat ik in de beide overige kleuren te weinig dieren heb beoordeeld om daar een kritisch beeld van uit een te zetten.
door Studio Hallo 26 augustus 2018
Europese Avicultura
door Studio Hallo 26 augustus 2018
Hier in de kuststrook zijn er bijna geen sebright fokkers meer. Als je nagaat in Zeeland zijn er nog 2, in Zuid-Holland ben ik volgens mij de enige met nog maar een paar sebrights, in Noord-Holland zijn er nog 3 die ook nog wel op grotere tentoonstellingen in zenden. In Utrecht is er nog 1 fokker. De keurmeesters krijgen het er moeilijker mee om ze te beoordelen en fokkers zijn ook niet snel tevreden meer met de beoordeling van hun dieren. Op grotere tentoonstellingen zijn er speciaal keurmeesters die de sebrights keuren en nog al eens succes hebben in de hoofd ere prijzen.
door Studio Hallo 3 juni 2011
Noord Hollands Dagblad - Vrijdag 3 juni 2011
door Studio Hallo 26 december 2010
Zoals gebruikelijk is geworden verzorg ik de entstof tegen Marekse verlamming voor de Sebrightclub. Er wordt nogal verschillend gedacht over het enten van onze Sebrights tegen deze beruchte ziekte. Mijn eigen ervaring is ook dat als de ziekte van Marek zich openbaard er helemaal niets meer aan te doen is en het enige advies is, help het diertje uit zijn lijden. Ik heb zelf wel eens een jaar gehad dat ik door de ziekte van Marek binnen een week 40 Sebrights moest opruimen en nog maar 3 jonge Sebrights overhield. Ik ent zelf de laatste jaren mijn kuikens, dat wil niet altijd zeggen dat er niet nog een paar kunnen sneuvelen aan Marek maar die zijn op 1 hand te tellen.
door Studio Hallo 12 juli 2010
Ruim een jaar geleden besloot ik om in mijn stadstuintje een paar kippen te gaan houden. Omdat ik in ‘De geïllustreerde kippenencyclopedie' had gelezen dat zelfs in een drukke woonwijk gemakkelijk een paar Sebrights gehouden kunnen worden, schafte ik van dat ras enkele citroen-zwartgezoomden aan: twee dametjes en een heer die erbij loopt als een kamerlid op Prinsjesdag – keurig in het pak en de borst ver vooruit. Dit drietal verschafte me veel plezier, maar leerde me ook al vlug dat ik van mijn nieuwe huisgenoten nauwelijks iets wist. De twee dametjes lieten hun eitjes zomaar ergens vallen. Waren ze te deftig om die in het legnest, wat ik speciaal voor hen getimmerd had, neer te leggen, of waren ze gewoon te lui? En hoe moest ik hen ander gedrag aanleren? Kortom ik zocht naar informatie. Om mijn kippenkennis uit te breiden, ging ik snuffelen op internet.
door Studio Hallo 12 juli 2010
Een kort verslag van Ineke & Gerard Verharen uit s-Hertogenbosch, hoe ze besmet zijn geraakt door de Sebrightkrielen. Mijn man Gerard heeft 40 jaar in de paardensport gezeten als springruiter en hengstenopfokker, om gezondheidsredenen en gebrek aan geluk met de paarden heeft hij toch besloten er mee op te houden. Er was te veel pech met de paarden.
door Studio Hallo 7 april 2010
Burgemeester Ton van Strien verhaalde over de passie van Wim Voskamp voor de melkgeiten, de hoenders en de plaatselijke sociale activiteiten en bejaardenzorg. Het waren bijna allemaal voorzittersfuncties. In “onze branche” was dat 18 jaar voorzitter van de plaatselijke vereniging OKV te Olst, bestuurslid en erelid van de provinciale afdeling NHDB Overijssel, 23 jaar lid van de NHDB examencommissie waarvan 16 jaar voorzitter, 21 jaar lid van NHDB standaardcommissie waarvan 8 jaar voorzitter, ook 21 jaar bestuurslid van de Hoender Keurmeestersvereniging waarvan 10 jaar voorzitter, redacteur Kleindier Magazine, onderscheiden met de ACM Dolk plaquette, de plaquette van verdienste van de Koninklijke Vereniging Avicultura, en benoemd als erelid van de NHDB.
door Studio Hallo 26 augustus 2009
Publicatie Kleindier Magazine 3 2009. In deze aflevering van het Kleindier Magazine een prachtig interview met Kees van der Sijs.
Show More
Share by: