Waterpoortshow 2009

Op 19, 20 en 21 november 2009 was weer de nationale kleindiertentoonstelling in de veemarkthallen te Sneek. 83 Sebrights waren ingekooid en keurmeester BG.Schurink mocht proberen de diertjes van het juiste predikaat te voorzien.

In de klasse Goudzwartgezoomde hanen bracht Eelke Ronner de 1F in de kooien. Een mooi parmantig dier met een mooie grondkleur en brede bevedering. Deze fokker uit Leeuwarden had tevens 4 ZG.
Verder 2 ZG voor Willie Klunder en 3 ZG en 5 ZG voor Johannes Heddema.
Persoonlijk had er wat mij betreft wel een F je meer mogen vallen want naast de winnende haan van Ronner was de kwaliteit van een hoog niveau.
Bij de Goudzwartgezoomde hennen was topfokker Johannes Heddema wederom de beste en werd deze hen ook tot mooiste Sebright gekozen. Johannes gefeliciteerd met deze prestatie. De winnende hen blonk echt uit en was op het juiste moment voorgebracht.
Willie Klunder zat Johannes dicht op de hielen met 2 F en 3 F en 5 ZG. 4 ZG voor Eelke Ronner.

Dan de Zilverzwartgezoomden.
Kan me niet geheel aan de indruk onttrekken dat de kwaliteit in de hanen minder is dan afgelopen jaar. De kammen waren weer aan de grote kant. De 1 F van Johannes Heddema liet toch een mooi  type zien met mooie brede veren en een smalle zoming. Tevens ook 2 ZG voor Heddema en 3 ZG voor Hagedoorn.
In de hennenklasse toch weer veel kwalitieit waarin Johannes Heddema ook hier weer 1 F had.De heer Tjoelker heeft ook heel mooie zilverhennetjes gefokt en met 2 F  3 F en 6 ZG kon hij dan ook zeker heel tevreden zijn.
Verder nog 4 ZG voor Hagedoorn en 5 ZG voor Heddema

En ja dan de Citroenzwartgezoomden. Wat een kwaliteit in deze kleurslag. Gewoon schitterend. Alco Jeensma was spekkoper met zowel in de hanen en hennen 1 F. Een knappe prestatie.
De dieren van zowel Alco Jeensma als de heer Tjoelker hadden werkelijk een heel mooie egale grondkleur en toont wel hun fokkerskunst dunkt me.
De heer Tjoelker scoorde met 2 F en 3 F in de hennenklasse een mooi resultaat.

En dan als laatste kleurslag van de keuring de Geelwitgezoomden.
Met R Kobes als winnaar in de hanen klasse met 1 ZG. Het haantje van voorzitter Jan Willem Denekamp met 2 ZG zat hem dicht op de hielen.
De hennetjes van zowel de heren Kobes en Denekamp blonken ook dit jaar weer uit in kwaliteit. Soms toch nog wat verschillen in grondkleur maar de brede bevedering en zoming is toch heel mooi.
Winnaar in de hennenklasse Jan Willem Denekamp met 1 F 2 F en 5 ZG.
R.Kobes scoorde 3 F en 4 ZG.

Met vriendelijke groet Dick van Dijk

 

Jaarvergadering in AKV-gebouw in Amersfoort          6-04-2024      

Jongdierendag in AKV-gebouw in Amersfoort           7-09-2024

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo