Jubileum 2017

 

Jubileumshow ter gelegenheid van 50 jaar Nederlandse Sebrightclub

Zaterdag 4 november organiseerden wij ter gelegenheid van onze 50e verjaardag een Jubileumshow. Maar liefst 257 Sebrights vertegenwoordigden een collectie dieren van Topkwaliteit. Het decor van deze dag was het Duivesportcentrum in Apeldoorn. Voor ons een bekende maar ook een fijne lokatie omdat het redelijk centraal in ons land is gelegen. En ook omdat we hier alles bij de hand hebben. Een tentoonstellingszaal met prima verlichting, de kooien en een uitstekende Horeca. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers werd het een fantastische dag, waar we buitengewoon tevreden op terugkijken.

Om 14.30 werd de show op ludieke en humoristische wijze geopend door Clubkeurmeester Klaas van der Hoek. Ook reikte hij de Hoofdereprijzen uit en huldigde hij de kampioen van de show

Clubkampioen 2017 Johannes Heddema met een zilverhaan in kooi 109 met een 1e U

Binnen korte tijd treft u op deze Website de Keurverslagen alsmede de foto’s aan.

 

En verder

Fraaiste Haan Goud Zwartgezoomd Jan de Ruijter met 1e F

Fraaiste Hen Goud Zwart gezoomd Willie Klunder met 1e U

Fraaiste Haan Zilver Zwart gezoomd Johannes Heddema met 1e U

Fraaiste Hen Zilver Zwart gezoomd Johnny Korte met 1e F

Fraaiste Haan Citroen Zwart gezoomd Jan de Ruijter met 1e F

Fraaiste Hen Citroen Zwart gezoomd Gerard Verharen met 1e F

Fraaiste Haan Geel Wit Gezoomd Jan Willem Denekamp met 1e F

Fraaiste Hen Geel Wit gezoomd Jan Willem Denekamp met 1e U

Binnen korte tijd treft u op deze Website de keuringsverslagen alsmede de foto’s aan.

 

Catalogus Jubileumshow Nederlandse Sebrightclub 2017.pdf

 

 

 

 

50 jaar jubileumshow Sebrightclub

Het was voor mij een bijzondere keuring daar ik het vertrouwen van de Sebright fokkers kreeg om dit mooie kleine ras op de jubileumshow te mogen keuren. Gelukkig zat het vogelgriep virus ons niet in de weg en kon de show door gaan die tot in de puntjes verzorgd was door het tentoonstellingsbestuur met als resultaat een mooi aantal ingezonden dieren. Na eerst even ruggenspraak gehouden te hebben met collega Benno Schuring, begon mijn keuring met:

Citroen zwart gezoomde hennen

31 hennen een mooie klasse die we niet vaak in deze aantallen tegen komen. Mijn algemene indruk door eerst langs de kooien te lopen was dat ik gelukkig met een mooie kwaliteit aan dieren te maken had. Het eerste dier van mijn keuring voldeed mijn inziens dan ook aan de richtlijn qua mooie citroengele kleur een mooie egale lichte grondkleur met een fraaie zoming zo was met het predicaat ZG 95 voor mij de keuring definitief begonnen. Er waren meerdere dieren die deze mooie typische ras eigenschappen hadden en hiervoor een F grondkleur en zoming kregen dit waren naar later bleek dieren van Verharen van Doorn en van Jan de Ruiter. Over het algemeen waren de meeste dieren goed van zoming , wel waren er een aantal die in de grondkleur gelijkmatiger konden. In mijn herinnering heb ik bij een vijftal hennen de opmerking gemaakt dat die wat dubbel gezoomd in de hals waren en waarvan de hals kraag ook iets afweek in kleur namelijk wat lichtgeel/oranjeachtig dit is niet meegenomen in predicaat of beoordeling maar misschien een puntje van aandacht. De purperkleurige kop, donkere bruine oogkleur en kammen waren bij de meeste dieren geen probleem. de bevedering was over het algemeen ook van een prima breedte waar de zoming zich goed op kan afteken. Een aantal diertjes waren te lang in rug en hierbij kon de staartaanzet wat breder. Een vijf tal hennetjes waren nog erg jong en scoorde hierdoor dan ook een wat lager predicaat. al met al een mooie citroen gezoomde hennen klasse met een goede kwaliteit aan dieren.

Geelwit gezoomde hanen

15 geelwit gezoomde hanen. Mijn eerste indruk hiervan was dat deze wat licht in bovenhals zijn en dat de staart zoming bij alle dieren verwaterd was, ook de grondkleur moet bij de meeste dieren egaler zijn. De stelling van een aantal dieren is nog aan de te hoge kant. Purperkleurige kopjes is bij deze kleurslag wel wat lastiger en hierin ben ik geen dier tegen gekomen die deze eigenschap bezit.

Alhoewel ik bij de geelwit gezoomde hennen er wel een paar gezien heb die de gewenste purperkleurige kop bezitten. De haan van Jan Willem Denekamp kreeg hier de eerste F dit dier liet het mooiste type zien en was ook mooi getekend in hals kraag en lichaam met een Fraai zoming ondanks dat ook hier nog wat werk te verrichtten is voor een goede staart zoming. van Haren van Doorn kreeg een tweede F met zijn haan deze was iets hoekig in de staart en werd wat hoog gedragen.

In mijn beleving was het prettige keuren met schrijver Henk Bleumink en collega keurmeesters met een goede sfeer op deze gezellige Sebright jubileum dag, ik hoop dat u als fokker ook tevreden terug kunt kijken op deze jubileum dag en tevreden bent met de behaalde resultaten van u Sebrights.

sportieve fokkersgroet, Aalt van de Streek Wezep

Fokkersdag 
26-08-2017 
Jubileumshow 
04-11-2017
Clubdag
 

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo