Waterpoortshow 2017

Nadat de Waterpoortshow te Sneek enkele jaren niet door is gegaan door zowel een tentoonstellingsverbod als problemen met de kwaliteit van de hal, is er dit jaar weer een tentoonstelling geweest. De hal is weer opgeknapt en zowel de dieren als wel de bezoekers konden weer droog in de hal aanwezig zijn. Wel was duidelijk dat het niet doorgaan van een tentoonstelling van invloed is op de belangstelling voor het evenement. Vroeger was het een bastion van inzenders en was het aantal dieren nogal eens te veel of bijna te veel voor 1 keurmeester. Dat was dit jaar duidelijk anders. Het totale aantal dieren was nogal minder; het waren er slechts 36.

Bij de goud zwartgezoomden was de winner bij de hanen D. van Dijk met 1e F en behaalde Th. Hauwert de 2e F. Bij de hennen wederom de 1e F en ook de 3e F voor D. van Dijk. De 2e F voor J.Heddema en J. de Ruyter legde beslag op de 4e F.

Bij de zilver zwartgezoomden werden de prijzen bij zowel de hanen als de hennen gewonnen door J.Heddema met 1e F en 2e F bij de hennen.

Bij citroen zwartgezoomden hadden als winnaar bij de handen J. de Ruyter met 1e ZG en J.Heddema bij de hennen met 1e F.

De beste collectie dwerghoenders van de hele show was van J.Heddema.

Ondank het wel erge kleine aantal dieren was het belangrijkste aspect wel aanwezig en dat is de al jaren aanwezige geweldige goede kwaliteit van de Sebright in het land. Dat is toch wel belangrijk voor zowel het ras als voor de tentoonstelling.

 

 

 

 

 

 

Jaarvergadering in AKV-gebouw in Amersfoort          6-04-2024      

Jongdierendag in AKV-gebouw in Amersfoort           7-09-2024

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo