Noordshow 2006

Op de Noordshow werd ook de clubshow van de Sebrightclub ondergebracht. Een memorabel moment, want het was de laatste keer dat de Noordshow plaatsvond. In het volgende tentoonstellingseizoen wordt de clubshow ondergebracht bij de Waterpoortshow in Sneek.
De show was in zijn algemeenheid weer goed georganiseerd. Er waren echter ook duidelijke kritische geluiden te horen. Zo waren alle fokkers het er eigenlijk wel over eens, dat onze Sebrights op houtkrullen moeten lopen en daarop het beste tot hun recht komen. Het hooi als bodembedekking is voor hoenders geen goede keuze geweest. Ook waren er veel kritische geluiden te horen over de keuring. Zo ondervonden de keurmeester problemen met het (kunst)licht tijdens de keuring. Veel fokkers waren van mening dat de keurmeester veel te streng hebben gekeurd. Een fokker zei:"Er is op de Noordshow zo zuinig gekeurd, dat deze keurmeesters direct in de regering kunnen".
In ieder geval trok deze show weer veel toeschouwers. Ook waren er veel buitenlandse fokkers die aasden op goede dieren.

Dan onze Sebrights.
Er waren in totaal 166 Sebrights in de kooien aanwezig. Daarvan waren 27 geelwitte, 21 citroen-, 33 zilver - en 85 goudzwarte exemplaren. Om maar bij de laatste categorie te beginnen: bij de goud-zwartgezoomd Man jong scoorde W. Klunder een 1e F. Bij de Vrouw jong kreeg T. Langenhoff zelfs een U voor zijn hennetje. Gefeliciteerd met dit prachtige resultaat, Tom. Het is een mooi dier.
Bij de zilver-zwartgezoomd Man jong scoorde R. Kobes een 1e plaats met een 1e ZG. Bij de Vrouw jong had Th. Hauwert een 1e F hennetje.
J. Tjoelker had bij de hanen van citroen-zwartgezoomde een 1e ZG en bij de hennen had Th. Hauwert weer een 1e F.
Ten slotte de geel-witgezoomde Sebrights. Bij de hennen scoorde JW Denekamp een 1e F zowel bij de hennen oud als jong. Bij de 'mannen' kreeg R. Kobes een 1e F voor zijn haan.
De keurmeester van de Sebrights waren dit jaar de heren R.J. Vos, C.I.M. van der Sijs en K. van der Hoek. Zij gaven maar liefst 5 maal een O.

Kees

 

De U-hen van T. Langenhoff

De hal

Nogmaals deze fraaie hen

De kaart van de hierboven getoonde kampioenshen

 

Clubdag 06-04-2019

Clubshow 

Fokkersdag 07-09-2019

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo