Midden Veluwe 2015

Van 8 t/m 10 oktober jl. was de Oranjehal in Wenum Wiesel weer het decor van de Kleindierenshow Midden Veluwe. Dit jaar voor de 12e keer. Deze tentoonstelling al vroeg in het seizoen is voor veel fokkers de eerste gelegenheid om eens te zien hoe zij met hun dieren er voor staan. Verder heeft de organisatie (een prima samenwerking van 4 verenigingen), waarvan ons Bestuurslid Willie Klunder de Voorzitter is, inmiddels een goede en vaste plaats verdiend op de tentoonstellingskalender. Ook dit jaar weer 1260 dieren (100 dieren meer dan in 2014!!!).

Van deze 1260 werden 77 Sebrights ingeschreven. Voor Keurmeester Klaas van der Hoek met zijn notulist Jan Visser een behoorlijke kluif.

Over het algemeen van goede tot zeer goede kwaliteit, waarbij opvallend de vooruitgang in Citroen-zwart.

Bij de goudzwart gezoomden 10 hanen, waaraan 2 keer het predikaat F werd toegekend. Beide voor Willie Klunder. Bij de 15 hennen was het ook Willie Klunder die in deze klasse de winnaar (en tevens de fraaiste Sebright van de show) was met het Predikaat U. Prachtig om te zien hoe deze fokker het ieder jaar weer voor elkaar krijgt om bijna ideale dieren in een perfecte konditie in de kooi te krijgen. In deze kleurslag werd hij goed gevolgd door "Good Old" Jan de Ruyter, met de 2e ZG bij de hanen en de 2e F bij de hennen. Ook Jan van Pijkeren boekte vooruitgang in deze kleurslag.

Zilver Zwartgezoomd kende evenals bij Goudzwart bij de hanen als winnaar Willie Klunder met de 1e F, gevolgd door Jan de Ruyter met de 2e F. Evenals vorig jaar was de winnaar bij de hennen Johnny Korte met de 1e F. Johnny bewijst hiermee dat hij een hele goede weg is ingeslagen en dat de winst van vorig jaar geen toevalstreffer was. Ook hier de de 2e F voor Jan de Ruyter, terwijl Jan bij de Citroenzwarte dieren ook de 1e F bij de hanen binnensleept.

Er waren een aantal mooi Citroenzwarten ingeschreven waarbij Gerard Verharen de 2e ZG bij de hanen behaalde en de winnaar was bij de hennen met een 1e F. Johannes Heddema kreeg een 2e F bij de hennen We zijn blij dat een paar nieuwe fokkers deze kleurslag hebben opgepakt. Dat is zeker te zien in de kwaliteit. Vooruitgang in type maar ook in grondkleur en een mooie purperen kop.

Dat kunnen we nog niet helemaal zeggen over Geelwit gezoomd. Hoewel Gerard Verharen hier won met zowel de hanen als de hennen, met resp 1e ZG bij de hanen en 1e F bij de hennen. Er valt hier nog veel winst te boeken met grondkleur en type. De geelwitten zijn allen nogal fors van bouw.

Winnaars van harte proficiat en ga zo door in het vervolg dit seizoen.

 

Met hartelijke groet,

Jan Willem Denekamp

 

Citroen zwartgez. haan 1 F J. de Ruyter KMV 2015

 

Citroen zwartgez. hen 1e F G. Verharen van Doorn KMV 2015

 

Fraaie oogkleur van Geel witgez. hen KMV 2015

 

Geel witgez. haan 1e ZG 95 G. Verharen van Doorn KMV 2015

 

Geel witgez. hen 1e F G. Verharen van Doorn KMV 2015

 

Goud zwartgez. haan 1e F W.J.M. Klunder KMV 2015

 

Goud zwartgez. hen 1e U W.J.M. Klunder KMV 2015

 

Zilver zwartgez. haan 1e F W.J.M. Klunder KMV 2015

 

Zilver zwartgez. hen 1e F J.G. Korte KMV 2015

 

 

Jongdierendag  7-9-2019 te Enschede

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo