Midden Veluwe 2009

Een formidabel aantal dieren (ruim 1300 en 150 dieren meer dan vorig jaar) wordt er op donderdagavond ingekooid. Hieronder een aantal van 47 Sebrights van 9 inschrijvers. We hebben er hier ook al eens meer gehad. Een reden voor dit wat mindere aantal zal zijn dat veel dieren als gevolg van de warme weersomstandigheden in dit najaar, gewoon nog niet klaar zijn. Staartrui is een veel gehoorde klacht.
Jammer is dat door niet correct ingevulde inschrijfformulieren er geen goede controle van het tentoonstellingssecretariaat dieren van één kleurslag ingedeeld worden in twee klasse’s. (Elders in dit clubblad/elders op deze Website is over het correct invullen van het inschrijfformulier kort wat aandacht besteed).
Als keurmeester teedt Wim Voskamp voor ons op.
Harrie te Lintelo begint dit jaar uitstekend aan zijn tentoonstellingsseizoen.
In kooi 910 treffen we een prachtige zilver-zwart gezoomde hen aan, prima brede ronde veren en een prachtig breed type. In predikaat wordt het dier door de HEP verhoogd naar een U. Harrie, van harte proficiat en geef een vervolg aan dit sukses. Ook liet Harrie de 4e F bij de hennen zien. Johannes Heddema doet het ook goed bij de zilverhennen met de 2e en de 3e F. Bij de hanen wint Ton Langenhoff met 1e ZG.
Bij goud-zwart gezoomd drie hanen, Willie Klunder heeft hier de beste met een 1e F, de 2e ZG 95 neemt hij ook voor zijn rekening. Timmer heeft ZG 93. Alle drie hanen fraai van type. Bij de hennen wint Ton Langenhoff met predikaat 1e F, een mooie dier met fraai type en een mooie brede bevedering. Willie Klunder moet het hier doen met de 2e ZG.
Jeensma, nog niet zo heel lang bezig met citroen-zwart gezoomd, zendt een haan en twee hennen in. Alle drie ZG, waarvan de laatste hen in kooi 915 een prachtig dier is. Deze zit dan ook dicht tegen de F aan. Bij citroen lijkt het nu beter te gaan met de egaliteit in grondkleur. Ideaal is het nog niet. De dieren van Timmer zijn nog niet klaar. Opvallend bij citroen de prachtige purperen koppen en de fraaie beenkleur.
Dan vier geel-wit gezoomde hanen. De 1e F hierbij van good-old Herman Lipper, prima type met mooie fijne zoming en fraaie grondkleur. Wellicht zou de zoming nog witter kunnen. Ondergetekende de 2e ZG 95, grondkleur te donker en fraai type. Debutant van Beek een ZG 94 met een dier dat heel veel lijkt op de 2e ZG.
Een hen van ondergetekende wint met predikaat 1e F deze klasse. Herman Lipper prima tweede met 2e F. Ook doet van Beek het goed bij de hennen met een ZG 94 en een ZG 93 gaan we zeker nog van hem horen.
Opvallend bij deze kleurslag is het grote verschil in grondkleur. Al hoewel er wel dieren bij zijn met een fraaie grondkleur.
Tot zover de Midden-Veluweshow.

Jan Willem Denekamp

 

1e U Zilver Zwartgezoomde hen, H. te Lintelo

De trotse heer Te Lintelo met zijn U hen.

1e F Geel Witgezoomde haan, de heer H. Lipper

1e F Geel Witgezoomde hen, de heer J.W. Denekamp

1e F Goud Zwartgezoomde hen, de heer T. Langenhoff

 

1e F Goud Zwartgezoomde haan, de heer W. Klunder

1e ZG Citroen Zwartgezoomde haan, de heer A. Jeensma

 

1e ZG Zilver Zwartgezoomde haan, de heer T. Langenhoff

Kop vergelijk

Kromme snavel

Jaarvergadering in AKV-gebouw in Amersfoort          6-04-2024      

Jongdierendag in AKV-gebouw in Amersfoort           7-09-2024

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo