Midden Veluwe 2017

Inmiddels al een vast gegeven op de Kleindierenkalender, de Kleindierenshow Midden Veluwe, al weer voor de 14e keer dit jaar. En ook ieder jaar weet de organisatie er weer een mooi gebeuren, met een prachtig randprogramma, van te maken in de Oranjehal in Wenum-Wiesel bij Apeldoorn. In een goed verlichte manege zijn onze dieren gehuisvest. Een totaal aantal inschrijvingen van ruim 1100 dieren. Wij waren blij verrast dat er onder deze totale inschrijving maar liefst 105 inschrijvingen waren van onze Sebrights. Op het laatst moest dus nog een 2e keuurmeester worden aangesteld, t.w. Johan Albada, die volgens mij debuteerde bij onze dieren. Verder Clubkeurmeester Wim Voskamp. We konden dus al vast een voorproefje nemen op onze Jubileumshow 4 weken later.

We beginnen bij de Goud-zwarten, 12 hanen en 22 hennen. Deze werden gekeurd door Johan Albada. Totaal werd 3x een F toegekend in de laatste 3 kooien. De 1e F en 2e F Willie Klunder, de 3e F voor Theo Brummelhuis. Mooie korte dieren met de juiste grondkleur. Jan van Pijkeren scoorde de 4e ZG. Bij de hennen was Good Old Jan de Ruijter de overwinnaar, zijn hen in kooi 861 verdiende het predikaat U en betekende ook de mooiste Sebright van de show. Een perfect dier, daarnaast weet Jan ze ook heel mooi voor te brengen. Jan werd gevolgd door de Voorzitter van deze tentoonstelling Willie Klunder met de 2e F en ook de 3e F. Mooi te zien dat Theo Brummelhuis goede stappen vooruit heeft gemaakt, hij scoorde de 4e F. En het lijkt erop dat hij zich zo langzamerhand aan het nestelen is in de top van het Goudzwarte klassement. Ga zo door Theo! Kortom een prachtige klasse Goudzwart met een bijzonder hoge kwaliteit.

Wim Voskamp had 9 hanen Zilver-zwart te keuren (2 waren absent) en 22 hennen (6 absenten). Jan de Ruijter zorgde in deze kleurslag voor de dubbele overwinning, nu een haan met een 1e ZG., de 2e van Harrie te Lintelo en de 3e Johannes Heddema. Bij de hennen tekende Jan voor zowel de 1e als de 2e F. Op de inkooiavond werd de hen van Harrie te Lintelo door velen getipt als de mooiste Sebright. Jammer genoeg liet ze het niet helemaal zien op de keurdag, maar de hen werd toch beloond met de 3e F. De 4e F van Johannes Heddema, Henk Timmer doet met de zilvers goed mee (5e F). Ook in de Zilvers treffen we een hoge kwaliteit aan bij meerdere fokkers. De laatste jaren blijft het niveau ook stabiel.

Ook keurde Wim de Citroen-zwarten, zowel de 6 hanen als de 7 hennen. Bij de hanen viel de kwaliteit tegen en kon Wim ook geen F kwijt. De haan van Jan de Ruijter werd beloond met de 1e ZG. De hennen betekende een overwinning van Johannes Heddema met 1e F, maar op de voet gevolgd door Jan de Ruijter en Gerard Verharen.

Een mooi aantal geelwitten, 7 hanen en 13 hennen, te keuren door Johan Albada. De hanen werd een overwinning voor Gerard Verharen, met een 1e ZG, ondergetekende tekende voor de 2e ZG en Roger Struyf voor de 3e. Ook bij de hennen liet Gerard Verharen zien dat hij geel wit naar een hoger plan tilt, prachtige typedieren met fraaie koppen, de 1e en de 2e F was zijn beloning. De 3e F voor ondergetekende en de 4e ZG voor Roger Struyf. Bij geel wit is het nog lastig om de juiste grondkleur te bepalen.

Wat was het weer genieten om z’on grote koppel Sebrights bij elkaar te zien. Ook is het goed te zien dat de top uit steeds meer fokkers gaat bestaan, dus breder wordt. De toename van het aantal Citroenen en geelwitten, de laatste jaren is ook prettig om te constateren.

Kortom, e.e.a beloofd wat voor de Jubileumshow op 4 november as.

Met Fokkersgroeten,

Jan Willem Denekamp

 

Fokkersdag

25-08-2018 bij Thijs Akkermans Enschede

Clubdag

07-04-2018

Clubshow

nog niet bekend

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo