Clubshow 2021

Na een verloren tentoonstellingsjaar 2020, een moment waarop wij met zijn allen naar uitkeken om elkaar terug te ontmoeten en te genieten van onze prachtige Sebrights. Voor de organisatie was het lange tijd niet zeker of de kleindierenshow alsnog kon plaatsvinden. Maar met de nodige maatregelen werd het toch mogelijk om de show in te richten. Met 114 dieren van 14 verschillende inzenders evenaarden we het mooie aantal Sebrights van op de Jongdierendag. Al deze dieren werden donderdagavond vanuit diverse hoeken uit Nederland en België ingekooid in de prachtig versierde Oranjehal in Wenum Wiesel. Vrijdagochtend werden de dieren door clubkeurmeesters R. Gatti en W. Voskamp deskundig gekeurd.

Bij de goud zwartgezoomde hanen, een reeks van 14 stuks, werd de mooiste een haan van B. Nederhoed met 1ste F 96. Een zeer mooie korte typehaan met de ideale grondkleur. Tweede F96 was voor W. Klunder gevolgd door een 3de ZG 95 van Dick van Dijk. Verder nog een ZG 95 voor R. Stuyf. Predicaat 94 in deze klasse was ook weggelegd voor B. Nederhoed, J. Van Pijkeren, J. Heddema en 2 x W. Klunder. De hennenklasse in deze kleurslag werd vertegenwoordigd door 26 dieren. Zowel de 1ste als 2de F 96 waren voor Willie Klunder, een schitterend resultaat! 3de F voor J. de Ruyter en 4de F 96 voor J. Heddema. Het predicaat ZG 95 viel te beurt aan D. van Dijk, 2 x J. de Ruyter, J. van Pijkeren en J. Heddema. Er werden mooie type dieren voortgebracht die uitblonken in veerbreedte. 

Bij de zilver zwartgezoomde hanen ging J. de Ruyter aan de haal met de mooiste. Deze mooie haan met prima staartzoming kreeg het predicaat 1ste F 96.  Verder werd er onder de zilverhanen niet zo hoog gescoord. Er werd nog een ZG 94 behaald door 2 x W. Klunder, van Mourik en van Pijkeren.  In de zilver zwartgezoomde hennenklasse viel J. van Pijkeren in de prijzen met de 1ste F96 Dit mooie hennetje werd naast de mooiste Sebright van de show, ook de mooiste dwerghoender van de Show. Jan kan de titel van Clubkampioen 2021 met fierheid dragen. Van Harte Proficiat, Jan! Verder wist Jan ook de 2de  96 te scoren in deze reeks. 3de F was dan weer voor de alom gekende zilverfokker J. Heddema. ZG 95 werd behaald door 2 x W. Klunder, J. Heddema, J. de Ruyter, van Mourik en D. van Dijk.

Bij de citroen zwartgezoomden mocht W. Voskamp alle dieren keuren.  De mooiste haan was voor F. Verheyden met ZG 95. Een oude haan met een zeer mooi type maar met weinig staartzoom. Gevolgd door ZG 94 voor een haan van J. van Pijkeren. Bij de hennen viel de 1ste F te beurt aan J. Heddema, een prachtig fijn en egaal gezoomde hen. De 2de F 96 was voor J. de Ruyter en de 3de F 96 voor J. van Pijkeren. F. Verheyden scoorde nog ZG 95 met een oude hen. Wat opvalt is dat er in deze kleurslag terug een mooi aantal dieren op de shows terug te vinden is. Iets wat voorgaande jaren ondenkbaar was. Ook de kwaliteit is meer dan goed, met af en toe enkele topdieren.                  

In de geel witgezoomden dieren van 2 inzenders R. Kobes en R. Vos. Ook hier keurde W. Voskamp de reeks. Bij de hanen viel een 1ste F96 voor R. Kobes. Een prachtige typehaan met de ideale grondkleur. Ook de 2de ZG 95 was voor Kobes.  In de Hennen maar liefst 3 x F96 voor R. Kobes op in totaal  ingezonden hennen. Ook nog ZG 95 voor Kobes en ZG 95 voor R. Vos. Met dit korte overzicht van de resultaten kunnen we met plezier terugkijken op een geslaagde clubshow. Het was weer gezellig keuvelen tussen de leden in de cafetaria en tussen de kooien. Het bestuur wenst alle deelnemers en bezoekers van de show van harte te bedanken. Alsook de prima organisatie zoals we die al jaren kennen in de Midden Veluweshow, onder leiding van Willie Klunder.

Wij hopen uw allen snel terug te mogen ontmoeten!

Frederic Verheyden

N.B. Voor het fotoverslag: zie Middenveluweshow 2021

Jaarvergadering in AKV-gebouw in Amersfoort          6-04-2024      

Jongdierendag in AKV-gebouw in Amersfoort           7-09-2024

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo