Wordt de Sebright een bijzonder ras? door Kees van der Sijs

 

De keurmeesters krijgen het er  moeilijker  mee om ze te beoordelen en fokkers zijn ook niet snel tevreden meer met de beoordeling van hun dieren. Op grotere tentoonstellingen zijn er speciaal keurmeesters die de sebrights keuren en nog al eens succes hebben in de hoofd ere prijzen.

Ik stuurde het afgelopen seizoen in op een open tentoonstelling in noordholland met 7 sebrights en kon niet hoger komen dan een zg 95. Twee weken later zond ik op een clubshow de zelfde dieren in.Toen had ik een sebright kenner als keurmeester.Het  resultaatwas 3x F96 en 4 keer ZG 95.

Hier in het westen op TT zie  je veel barnevelders,holl. Krielen,Australorpkriel, Groningermeeuwkriel en java krielen.

Het is de keurmeesters niet kwalijk te  nemen als je rassen  moet keuren die zeldzamer worden, dan wordt het steeds moeilijker.Ook de sebrightfokkers in Noordholland hebben moeite als zij inzenden met sebrights op kleinere tentoonstellingen. Op grote tentoonstellingen in het noorden en oosten met  meerdere sebrights hebben we de mogelijkheid om een voorkeur keurmeester aan te vragen. De sebrightclub maakt hier ook gebruik van en gebeurt het nog al eens dat een sebright de mooiste wordt van de show .Verder rekenen er maar op dat onze topfokkers in het komende seizoen weer prachtige sebrights zullen voorbrengen, die bijna de werkelijkheid van de sebrights zullen benaderen, zoals het  ook was in het afgelopen seizoen .Dit zijn zo wat opmerkingen in een wat ongunstiger tijdperk door de terugloop van fokkers vooral in de bijzondere rassen. Verder verwachten we maar dat de Sebrightfokkers het vol zullen houden en met goede resultaten zullen doorgaan.

Kees van der Sijs.

 Clubdag en Jaarvergadering 3-4-2021  te Apeldoorn :  uitgesteld naar Jongdierendag.                           

 Jongdierendag  4-9-2021 te Amersfoort

 

 

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo