Interview Theo Hauwert

Tijdens de jaarvergadering In Loenen –op 8 april 2006- nam Theo Hauwert afscheid als voorzitter van de Sebrightclub. Zestien jaar had hij tot tevredenheid van de leden, de club geleid. Als blijk van waardering benoemden de leden hem tot erevoorzitter.

Zijn lange bestuursperiode was voor mij aanleiding om eens met Theo te gaan praten. Het kostte wel wat moeite om een afspraak rond te krijgen, want de ex-voorzitter is een drukbezette man. Als hoofduitvoerder op een bouwproject kan hij doordeweeks nauwelijks gemist worden op zijn werk te Zwaagdijk, waar hij luxe woonwerkvilla's op de Noord-Hollandse bloemkolenvelden neerzet. Maar na wat schuiven en overleggen kwam het toch voor elkaar: op dinsdagmiddag 23 mei stapte ik rond drieën in Hoogkarspel –bij een dichtgespijkerd stationnetje- uit de trein. Mijn mobieltje regelde het verdere vervoer naar Wervershoof. Daar in de ‘neus van West-Friesland' woont Theo. En wáár hij woont, zie je meteen, want naast de voordeur zit een naambordje met een Sebright erop.

In de auto vertelt Theo wat over zijn werk, het aantal kilometers dat hij jarenlang heeft gedraaid, maar vooral hoe hij geniet van het oplossen van moeilijkheden en het organiseren. Een echte ‘trouble-hunter' noem ik zo iemand in modern Nederlands: elk probleem wordt energiek de nek omgedraaid.

Voordat we naar binnengaan om rustig te praten, lopen we eerst even langs zijn kippen.

 

 Clubdag en Jaarvergadering 3-4-2021  te Apeldoorn :  uitgesteld naar Jongdierendag.                           

 Jongdierendag  4-9-2021 te Amersfoort

 

 

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo