Waterpoortshow 2005

Dat de hoenders in aantal met 190 tegen 140 krielen hier in het voordeel zijn is heel opmerkelijk. Voor de liefhebbers een lust voor het oog en de diverse kleurslagen maken dit toch wel tot een bijzonder ras. De meeste fouten zijn vaak te hoge of lage staartdracht,te grove kopversierselen of te donkere ogen.

Nou dan onze Sebrights.

Keurmeester Voskamp mocht de goud en zilverzwartgezoomden keuren. Met een aantal van 83 diertjes in de kooien geen geringe opgave.
In de goudhanen een 1e en 3e F voor W Klunder.Prachtige dieren qua type met een enorm brede staartaanzet. De 2e F van Niels Hauwert was misschien in type wel de beste.Dit diertje had een iets mindere kam en de zoming was tikkeltje zwaarder. Verder een 4e ZG voor J Heddema en 5e ZG voor M Kregel. In de goudhennen een U predikaat voor W Klunder.Uiteraard de mooiste Sebright en als klap op de vuurpijl de mooiste dwerghoen van de show. Tevens had W Klunder 2e F en 5e F.Zijn hennen blinken uit in type, brede bevedering en mooie purperen kopjes. 3e F voor J Heddema.Deze fokker uit Opeinde weet ook al jaren goede dieren voor te brengen. Verder 4e F en 6e F voor D van Dijk.

Dan de zilverzwartgezoomden.
In de haantjes 1e F voor J Heddema.Qua type mooie overgang rug/staart.De kam was helaas niet ideaal. Bij de overig ingezonden hanen was de staartaanzet toch wat hoekig.Toch nog 2e ZG voor Heddema en 3e ZG voor D van Dijk. In de hennen 1e en 2e F voor J Heddema.Prachtige dieren met een heel smalle zoming. 3e F voor D van Dijk.Deze hen was duidelijk iets te zwaar gezoomd. Over zijn geheel moet je concluderen dat de zilvers echt vooruitgaan.

Dan de citroenen en geelwitten.
23 stuks gekeurd door BG Schurink ook een oude rot in het vak. In de citroenen  was TH Hauwert de grote man met een 1e ZG haan en 1e en 2e F hennen. Prachtige types dieren met heel typische Sebrightkopjes.De grondkleur zou nog iets egaler kunnen.

Als laatste de geelwitten.
Met een 1e ZG was Kobes de winnaar in de hanenklasse en 2e ZG voor JW Denekamp. De winnende hen van JW Denekamp met 1e F had een heel beste staartzoming. De 2e F was voor Kobes. Volgend jaar is onze clubshow ondergebracht bij de Waterpoortshow.Dan hopelijk nog met meer dieren.

Met vriendelijke groet Dick van Dijk Stiens.


Deze zilverzwartgezoomde hen van Johannes Heddema scoorde een 1e F

 

Jaarvergadering in AKV-gebouw in Amersfoort           1-04-2023

Jongdierendag in AKV-gebouw in Amersfoort             2-09-2023

Jubileumtentoonstelling Voorst                                          3 en 4-11-2023 

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo