Midden Veluwe 2016

 

De veronderstelling  dat er, gezien de problemen bij de konijnen, wel eens een groot aantal minder inschrijvingen zouden kunnen zijn bleek gelukkig ongegrond. Er waren er ruim 1200 en dat aantal was fraktioneel wat minder dan  voorgaande jaren. De Oranjehal zag er weer aantrekkelijk en sfeervol uit en de organisatie olv ons bestuurslid Willie Klunder had de zaken perfect in orde.

V.w.b. de Sebrights werden er 89 ingekooid. Veel inschrijvingen en ook uit alle windstreken van het land. Wim Voskamp hanteerde de keurstok bij alle 89. Geen gemakkelijke taak om van zo veel kwaliteit uiteindelijk de beste aan te wijzen. Maar met de hulp van zijn assistent/schrijver de heer Visser is dat uiteindelijk gelukt.

13 Goudzwart gezoomde hanen, de beste zat gelijk in de eerste kooi met een 1e F, de 2e ZG95 was eveneens van Willie. Mooie korte haantjes van het juiste formaat, grondkleur, bevedering en zoming. Theo Brummelhuis liet de 3e ZG95 zien, grondkleur wat aan de donkere kant, maar perfect van type. De hennen in goudzwart, 16 in aantal, was ook een prooi voor Willie Klunder, met de 1e F in kooi 906. Bovendien werd dit dier aangewezen als de beste Sebright. Op de voet gevolgd door Good Old Jan de Ruyter met de 2e F. De 3e en 4e F ook van Willie, Theo Brummelhuis bracht de 5e ZG 95 voor.

Zilverzwart heeft de laatste jaren volgens mijn inschatting een mooie voortuitgang in kwaliteit laten zien, ook de ingeschreven aantallen worden groter. Nu inschrijvingen van 11 hanen. Johannes Heddema de 1e F, Willie Klunder de 2e F en de 3e ZG95 voor Johnny Korte. De 1e F bij de hennen was een prachtig dier van Harrie te Lintelo, Johnny Korte de 2e F en in deze klasse ook een sterke Jan de Ruyter met zijn 3e F. Johannes Heddema tekende voor de 4e F. Mooi is het te constateren dat de betrekkelijk onervaren Sebrightfokkers van Pijkeren en van Mourik steeds weer vooruitgang boeken met ons ras dat zeer zeker geen gemakkelijk ras is om te fokken. Ga zo door!!

Ook bij Citroenzwart gezoomd is er in kwantiteit en kwaliteit voortuitgang te bespeuren. De grotere aantallen zijn te verklaren doordat er een paar van onze fokkers deze kleur er bij hebben genomen. Jan de Ruyter liet de mooiste haan zien met een 1e ZG 95. De 1e F bij de hennen voor Johannes Heddema en de 2e F voor Jan de Ruyter.

Geel wit gezoomd heeft het wat moeilijker, slechts 2 fokkers aanwezig op deze show. Bij de hanen de 1e ZG 94 voor Gerard Verharen, de hennen waren een prooi voor ondergetekende met de 1e en de 2e F. In deze klasse is er de komende jaren nog voldoende te verbeteren. Opvallend de prachtige purperen koppen op de hennen van Gerard Verharen, in type zijn ze echter nog wat te verbeteren.

Met hartelijjke groet,

 

Jan Willem Denekamp

 

 

 

 

 Hen zilver-zwart gezoomd 1e F van Harrie te Lintelo

 Haan zilver-zwart gezoomd 1e F van Johannes Heddema

 Hen goud-zwart gezoomd 1e F en tevens beste sebright van de show van Willie Klunder

 Haan citroen-zwart gezoomd 1e ZG 95 van Jan de Ruyter 

 Hen geel-wit gezoomd 1e F van Jan-Willem Denekamp

Hen citroen-zwart gezoomd 1e F 96 van Johannes Heddema

Haan geel-wit gezoomd 1e ZG 94 van Gerard Verharen

Haan goud-zwart gezoomd 1e F van Willie Klunder

 

Clubdag 06-04-2019

Clubshow 

Fokkersdag 07-09-2019

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo