Midden Veluwe 2013

De Oranjehal (een manege) in Wenum-Wiessel (iets ten noorden van Apeldoorn) was dit jaar van 10 t/m 12 oktober voor de 10e keer een prachtig podium voor de kleindierensport. Een fraaaie show met een evenzo fraai randprogramma. Tijdens dit 2e lustrum  waren onze Sebrights ook goed vertegenwoordigd. 96 stuks is voor zover mij bekend een rekordinschrijving op deze vroege tentoonstelling.

8 inzenders kooiden 30 goudzwart gezoomden (waaronder 2 overjarigen) in, Wim Voskamp gaf er zijn oordeel over.  In kooi 935 zat al gelijk de winnende Sebright van Willie Klunder. Dit dier was niet alleen de winnende Sebright maar werd bovendien de kampioen Dwerghoenders van de show. Willie werd op de voet gevolgd door Jan de Ruyter met de 2e F die op zijn beurt weer werd gevolgd door Willie met een 3e F. Bij de hanen van deze kleurslag was het ook Willie Klunder die domineerde met 1e en 2e F. Jan de Ruyter bracht de 3e F voor. Voor ons bestuurslid, en tevens voorzitter van deze Midden-Veluwshow Willie een prima seizoensopening en belooft veel voor het vervolg.

 Zilverzwartgezoomd, ook hier weer de grootste in aantal met 49 dieren, kende 12 inzenders en ook gekeurd door Wim Voskamp. De hanenklassen werd een prooi voor Johannes Heddema met een 1e F, gevolgd door de 2e ZG van Harrie te Lintelo en de 3e ZG van Willie Klunder.  Good old Jan de Ruyter had samen met zijn vrouw Annie weer een paar prachtige dieren naar Apeldoorn gebracht. Hij was de winnaar van de zilverzwarte hennen met een 1e F.  Coming man Korte uit Almelo laat zien, dat hij het fokken van Sebrights goed onder de knie begint te krijgen, zijn 2e F was een prachtig dier. Ton Langenhoff, die jammer genoeg door omstandigheden stopt met fokken, liet de 3e F. zien. Een mooi resultaat voor Mans Koenderink met de 4e F.

Wij maken ons een beetje zorgen over de ontwikkeling van onze Citroenzwarte klasse. Hier maar 1 inzender, de familie Verharen van Doorn, ze brachten 2 hanen (1x ZG 93 en 1x ZG 94) en 2 hennen  met 1 x F en 1 ZG 94 voor. Overigens de familie Verharen van Doorn presenteert zich in alle 4 kleurslagen en de resultaten groeien steeds meer. De keuring werd gedaan door de geroutineerde keurmeester Frenken, ook nam hij geel wit gezoomd voor zijn rekening.

Hier 3 inzenders met 13 dieren. De hanen vielen niet mee. Familie Verharen van Doorn zegevierde hier met 2 x een ZG 93. Bij de hennen de 1e F van ondergetekende gevolgd door de Familie Verharen van Doorn met de 2e F. Hier de meeste dieren goed van type, maar ze moeten niet grover worden van bouw.

Met hartelijke groet, Jan Willem Denekamp

 

Goud zwartgezoomde haan 1F eigenaar W. Klunder

Goud zwartgezoomde hen 1U eigenaar W. Klunder

Zilver zwartgezoomde haan 1F eigenaar J. Heddema

 

Zilver zwartgezoomde hen 1F eigenaar J. de Ruijter

Citroen zwartgezoomde haan 1ZG eigenaar G. Verharen van Doorn

Citroen zwartgezoomde hen 1F eigenaar G. Verharen van Doorn

Geel witgezoomde haan 1ZG eigenaar G. Verharen van Doorn

Geel witgezoomde hen 1F eigenaar J.W. Denekamp

Clubdag 06-04-2019

Clubshow 

Fokkersdag 07-09-2019

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo