Midden Veluwe 2010

Voor de 7e keer dit jaar de Midden-Veluweshow van 7 t/m 9 oktober. Een show die inmiddels in tentoonstellingsland een vaste plaats heeft verworven. De organisatie is een gezamenlijk initiatief van 4 verenigingen in de regio Apeldoorn en wordt gehouden in de Oranjehal, een manege in Wenum/Wiessel.
Naast het showen van de 1269 kleindieren (3% minder dan vorig jaar)kent de tentoonstelling een aardig randgebeuren waar ook dit jaar een talrijk publiek op afkomt.

In totaal 71 Sebrights worden door 13 fokkers aan keurmeester Martin Scheuter toevertrouwd.
Martin heeft er een hele kluif aan om de dieren op de juiste plaats te zetten. Met dit aantal Sebrights is het noodzakelijk om een keuring streng te laten verlopen. Volgens velen is het Martin goed gelukt de dieren op de juiste waarde te schatten.

Ten eerste 20 goud-zwart gezoomden.
Voor Willie Klunder is het een thuiswedstrijd, bij de hanen laat hij bijna aan ideaal grenzende type’s zien waarmee hij de 1e F en de 3e ZG scoort. Een mooi opvallend haantje met een 2e F is van de runner-up Jan van Beek. Bij de hennen eigenlijk hetzelfde verhaal als bij de hanen.
Willie Klunder showt prachtige type’s met een mooie brede bevedering. Het levert hem de 1e en 3e F op. De 1e F is tevens de mooiste Sebright van de show. Johannes Heddema scoort de 2e F.

Bij de maar liefst 31!! zilver-zwartgezoomden valt het v.w.b. de 6 hanen nog niet mee.
Dieren zijn nog niet geheel klaar. De 1e ZG is een dier met een mooi type, mooie bevedering en terecht als 1e geklasseerd. Eigenaar is Jan van Beek.
Bij de hennen (25 stuks) gaat het beter. Ook wel  dieren die er nog niet zijn. De hen in kooi 953 van Harrie te Lintelo wordt door Scheuter beoordeeld tot de 1e F. Een mooi dier, prima type met mooie bevedering en een opvallend mooie zoming. We treffen in deze klasse veel dieren aan met een puntvormige veren. Timmer scoort 2e F en Heddema 3e F en Dick van Dijk de 4e F. Debutant Korte laat zien op de goede weg te zijn, hij laat o.a. de 6e ZG zien.

Bij de Citroen-zwartgezoomden (7stuks) laten de betrekkelijke nieuwkomers de heer en mevrouw Verharen van Doorn een heel leuk haantje zien, deze wordt door Scheuter met de 1e ZG voorzien. Opvallend bij de citroen-zwart gezoomden het verschil in kleur en bij sommigen een niet egale maar gevlekte bonte kleur. Hier is nog werk aan dewinkel.
Ook bij de hennen zijn de heer en mevrouw Verharen van Doorn succesvol, de 1e F is het prima resultaat. Alco Jeensma de 2e ZG.

Bij geel-wit gezoomd 4 hanen en 7 hennen.
Hier valt ook nog veel te bouwen aan grondkleur. Denekamp 2 hanen met hele fraaie type’s , maar helaas wat andere mankementen waardoor het totaalbeeld gedrukt moet worden, score een 1e ZG 94 en een ZG 93. De 2 hanen van van Beek en Verharen van Doorn scoren respectievelijk ZG 93 en G 92, de intensititeit van de grondkleur en zoming moet hier nog beter.

Bij de hennen nog een groot verschil in grondkleur. Denekamp heeft de 1e F en de 2e ZG 94, gevolgd door van Beek met de 3e ZG 93. Ook de hennen laten prima type’s zien.

 

Clubdag 06-04-2019

Clubshow 

Fokkersdag 07-09-2019

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo