Gelderlandshow 2015


De laatste tentoonstelling in 2015 was in de prachtige Olympiahallen te Wijchen.
Op deze fraai aangeklede nationale show werden een veertigtal sebrights in de vier kleurslagen ingezonden. Ikzelf had het voorrecht om de voorbereidingen, de opbouw, keurdag en alle opengestelde dagen aanwezig te mogen zijn.
Tijdens de keurdag mocht ik ook nog als schrijver van keurmeester Glastra fungeren.
Opmerkelijk vond ik dat de dieren alle dagen toch wel wat verschillen in type toonden. Let wel de goede eigenschappen verloochenden zich nooit. Doch de ene met de andere dag was er toch een verschil te zien in met name stelling en staartspreiding. Hierover met de keurmeester, inzenders en belangstellenden geanimeerd gediscussieerd. Er is met name de zaterdag en de zondag veel publiek geweest en de promotiestand van de sebrights was behoorlijk in trek. Er zijn zelfs nog wat memorabilia verkocht en schriftelijke informatie meegegeven.
Dan de Sebrights.
Bij de Goud haantjes prima type dieren van ZG kwaliteit met als winnaar een dier van Willie Klunder met als tweede dhr. G. Verharen van Doorn. Bij de hennetjes eenzelfde beeld .Fraaie dieren van type en veerbreedte. Alleen hier werd de winnaar van Willie Klunder tevens de mooiste van de hele show bij de dwerghoenders. Ook hier werd G. Verharen van Doorn fraai tweede. Bij de zilvers eenzelfde beeld. Zowel bij de hanen als de hennen als winnaar Willie Klunder. Bij de hanen kwam hij ook nog als tweede uit de bus en bij de hennen dhr. G. Verharen van Doorn. De citroen alsmede de geelwit waren het domein van G. Verharen van Doorn. Zowel bij de hanen als de hennen werd hij 1 en 2. Vooral de mooiste haan stal de show naast zijn uitstekende eigenschappen door een uitstekende sierlijkheid te tonen.
Dat de kwaliteit hoog lag bewees het feit dat in alle categorien de beste dieren met een F bekroond werden. Slechts 1 dis was er voor een meer dan aantrekkelijk diertje door een afschuifbare ring. Overigens kende de keurmeester Glastra slechts 9 maal een G-92 toe. Opvallend was dat keurmeester vooral de nadruk legde op het type en zoals hij zelf verwoordde vooral de pingpong balletje vorm vanaf de hals naar de staart.
Tot slot was het nog opmerkelijk dat er een inzender was die niet bekend was bij onze speciaalclub. Op de zondagmiddag dit samen met Willie Klunder recht gezet en zoveel mogelijk alle informatie aan hem en waarschijnlijk zijn dochter aangereikt. Zijn meeste dieren waren verkeerd geklassificeerd en hadden niet de juiste ringenmaat. De dieren waren meer dan acceptabel . Ze waren blij met de verkregen informatie en misschien leidt dit tot een nog betere kwaliteit van de dieren en een lidmaatschap voor de Sebrightclub op.
Al met al vele uren in Wijchen doorgebracht bij een prachtige liefhebberij en natuurlijk Sebrights van een zeer hoog niveau.
Hans Peters van Nijenhof

 

 

 

Clubdag 06-04-2019

Clubshow 

Fokkersdag 07-09-2019

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo