Beckum 2016

 

Op zaterdag 27 augustus vond in ’t Parochiehuis van Beckum de 6de fokkersdag plaats. Een prachtig weertje, een mooi aantal dieren en gedreven liefhebbers van onze sebrights bleek alweer de ideale combinatie voor een fantastische dag. Met 127 dieren afkomstig van 23 inzenders blijven we steevast bij het mooie aantal sebrights op de fokkersdagen van afgelopen jaren. Leuk om vast te stellen was dat er ook enkele nieuwe gezichten in het gezelschap te aanschouwen waren!
Dit jaar werd de keuring anders georganiseerd. Alle inzenders werden opgedeeld in 4 groepen ongeacht de kleurslagen waarmee zij deelnamen. Per groep werd er één keurmeester voorzien die alle dieren binnen de groep keurde. Keurmeesters; R. Vos, B. Schurinck, A. Van der Streek en R. Struyf namen elk een groep dieren voor hun rekening. De fokkers van de dieren binnen de groep kregen ook de kans om hun eigen dieren en die van hun collegafokkers te beoordelen. Ze deden dit in overleg met elkaar en kwamen zo ook tot een gezamenlijke beoordeling per dier. Deze manier van beoordelen zorgt voor leerrijke discussies tussen de fokkers/keurmeesters onderling. Opvallend was dat de eindbeoordeling van de fokkers in vele van de gevallen nauwelijks verschilde met de eindbeoordeling van de keurmeesters.
Op de middag werden de jubilarissen gevierd. M. Kregel en B.A. Nederhoed werden gehuldigd voor hun 40-jarig lidmaatschap. Beide heren namen in al deze jaren geregeld mee aan diverse clubaangelegenheden en showden vele mooie dieren. Proficiat voor deze mijlpaal.
In de korte namiddag konden we de keuring afsluiten. Bij de zilvers zagen we enkele erg mooie hennen van J. Korte. J. De Ruyter bracht een voortreffelijke zilver zwartgezoomde haan in de kooien. Daarnaast showde hij ook 2 mooie goud zwartgezoomde hennetjes. Bij de citroen zwartgezoomde mochten we erg mooie dieren aanschouwen van J. Heddema. Bij de geel witgezoomde sprong een hennetje er bovenuit, een prachtig diertje van G. Verharen - Van Doorn. Aan alle fokkers een dikke proficiat om zo vroeg op het seizoen al zulke mooie dieren voor te brengen!! Ik wens iedereen vanwege de Nederlandse Sebrightclub een fantastisch tentoonstellingsseizoen tegemoet.

Frederic Verheyden

 

 De heren Nederhoed (midden) en Kregel (rechts) beiden 40-jarig jubileum.

 De heren Witten (25 jaar jubilaris) en de heren Nederhoed en Kregel (40 jaar jubilarissen).

 

 

 

Clubdag 06-04-2019

Clubshow 

Fokkersdag 07-09-2019

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo