Clubdag 2009

Wellicht dat één van deze eerste mooie dagen van dit jaar ook de oorzaak was van de ietwat kleinere opkomst van onze leden.

In de ochtend werd de jaarvergadering gehouden. Voorzitter Jan Willem Denekamp memoreerde aan de uitstekende successen van onze leden op de grote tentoonstellingen.
Met name Johannes Heddema deed het uitstekend door zowel op de Noordshow als op de Warterpoortshow in Sneek de beste dwerghoender van de tentoonstelling in de kooien te brengen. Hij deed dit met een zilverzwarte Sebright-hen. Teleurstellend was de inschrijving op onze Clubshow, welke in 2008 was ondergebracht op de Oneto in Enschede. Slechts 128 dieren konden we verwelkomen. Willie Klunder was met zijn goudzwart gezoomde hen de winnaar!

In het zo juist verschenen nummer van Klerindiermagazine maakte ons erelid Cees van der Sijs in een interview een prachtig stuk promotie voor onze hobby en in het bijzonder voor ons ras.

Een aantal plannen werden bekend gemaakt en besproken. Aan deze plannen gaat het bestuur nu verder werken.

Traditioneel worden op de jaarvergadering onze jubilarissen gehuldigd.
Dit jaar hadden we 3 10-jarige jubilarissen, t.w. de heren Kooistra, Jukkema en Landheer.
De heren Berendsen, Bosma , de Beus en Lipper sr. vierden het 25-jarig lidmaatschap.
Van deze jubilarissen was alleen Herman Lipper persoonlijk aanwezig, hij werd kort toegesproken en gehuldigd door de Voorzitter. Ton de Beus kon wegens omstandigheden niet aanwezig zijn, maar mevrouw de Beus was speciaal naar Loenen gekomen om de huldiging en oorkonde namens Ton in ontvangst te nemen.

Dan de huldiging van de kampioenen.
Wille Klunder werd gehuldigd als Clubkampioen 2008 met zijn goudzwart gezoomde hen en tevens als nationaal Sebrightkampioen in de kleur goud-zwart.
Nationaal kampioen in Zilver-zwart werd Johannes Heddema, in citroen-zwart  good-old Jitse Tjoelker, terwijl Jan Willem Denekamp dit voor de geel-wit gezoomden voor zijn rekening nam.

Na de uitstekende lunch vermaakte Wim Voskamp ons op de hem bekende, rustige en deskundige wijze over onze dieren. De nadruk lag hierbij op de kammen. Er waren enkele dieren live aanwezig. Aardig waren de prachtige foto’s uit oude tijden die Wim nog had meegenomen. Op deze foto’s is goed te zien dat de dieren qua type een bijzonder positieve ontwikkeling hebben doorgemaakt.
Verder memoreerde hij de prima stand van onze dieren, maar gelukkig valt er ook nog het e.e.a. te verbeteren.

Tot zover onze mooie Clubdag 2009.

******************************************************************************

 

*****************************************************************************

Hieronder ziet u, aan de hand van enkele foto's een impressie van deze gezellige bijeenkomst.

Clubdag 06-04-2019

Clubshow 

Fokkersdag 07-09-2019

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo