Albergen 2011

Nu zo ongeveer 2 jaar geleden deed ons lid Mans Koenderink ons het voorstel om zijn tuin beschikbaar te stellen voor het organiseren van een zg. informele fokkersdag.
Het bestuur ging met e.e.a. aan de slag en proefde tegelijkertijd ook een enthousiasme onder de leden voor een dergelijke dag. Met deze wetenschap is het altijd  prettig om wat te organiseren. Na enig gepuzzel in de agenda kwamen we uit op de datum van 28 augustus (2010).
Alles was in kannen en kruiken, er was een behoorlijke inschrijving van dieren , maar…………………..
Nadat het  al een hele periode erg nat weer was geweest was het een dag van te voren helemaal bar en boos. Mans en ik moesten helaas besluiten om de boel af te blazen. Ook al gezien de weersvoorspellingen voor de zaterdag.
Het was eenvoudig weg niet te doen! De mensen die ons ’s-middag zouden helpen gauw afgebeld en verder met een aantal mensen onze leden afgebeld. Natuurlijk een teleurstelling, maar het betekende wel dat in ieder geval het draaiboek voor 2011 er al weer lag. Samen met Mans kwamen we uit op 27 augustus. En nu met meer succes! Een dag van te voren werd door een aantal leden uit het oosten (en met ondersteuning van nog een aantal oostelijke kleindierliefhebbers) de tuin van de familie Koenderink in gereedheid gebracht door het plaatsen van 2 tenten en deze  te voorzien van de kooien.
De tuin van Mans is prachtig gelegen op de essen van het Twentse dorp Albergen en ademt een sfeer uit die geheel voldoet aan de kleindierenliefhebberij. Bovendien was het, een beetje tegen de voorspellingen in, prachtig weer.
Ook waren we verrast door de grote deelname, maar liefst 32 fokkers (en sommigen moesten er nog wel een eindje voor reizen!!)  namen in totaal zo rond de 130 Sebrights mee.
Op het laatst moesten nog extra kooien worden aangerukt.
De dieren werden gekeurd door Wim Voskamp, Klaas van der Hoek en Ronald Vos. Zij deden dit op de zg. Duitse wijze. Dit betekent het aangeven van de goede eigenschappen, het aangeven van wensen en het aangeven van fouten. Tenslotte werd er een predikaat toegekend.
Het winnen op deze dag was  niet belangrijk. Belangrijk was om met elkaar bij te praten, wat van elkaar te leren  en om er uiteindelijk een sportieve maar bovenal gezellige dag van te maken. Met z’n allen zijn we er ruimschoots in geslaagd om aan deze voorwaarden te voldoen. De gemoedelijke sfeer, zo kenmerkend voor onze club, was in ruime mate aanwezig.
Ook bleek tijdens het gebeuren dat er dit jaar van de Sebrights weer veel valt te verwachten.
De kwaliteit lijkt weer hoog te zijn.
Speciaal voor deze dag had Mans een heuse Catering Manager weten te strikken. Deze in de persoon van Thijs Akkermans, in oostelijke kleindierkringen een niet geheel onbekende. Thijs wist ons op deze dag, op zijn geheel eigen wijze,  bijzonder te verrassen met uitstekend klaargemaakte gerechten ondersteund door een gezellig drankje. Ook bleek dat Thijs goed past bij ons gezelschap. Als dank is hij een jaar gratis lid van onze Club.
Verder dank aan Lies en Mans Koenderink voor de gastvrije Twentse  ontvangst en het afstaan van hun tuin voor deze dag. De heren keurmeesters, die op de juiste open wijze met ons van gedachten wisselden over onze dieren. De oostelijke leden van onze club en hun ondersteuners die al op vrijdag aanwezig waren voor de opbouw van de dag.  Willie Klunder die een groot gedeelte van de organisatie op voortreffelijke wijze onder zijn hoede  had. En verder iedereen die ik hier vergeet!
Tenslotte een evenement wat voor herhaling vatbaar is, u hoort nader van ons!

Met hartelijke groet, Jan Willem Denekamp

 

Clubdag 06-04-2019

Clubshow 

Fokkersdag 07-09-2019

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo