Jongdierendag Sebrightclub 2019.

 Wegens omstandigheden waren wij genoodzaakt om kort voor datum nog op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor onze jongdierendag.  Ons oog viel op het AKV-gebouw in Amersfoort.  Wij mochten een mooie lichting jonge dieren ontvangen (88 stuks in de 4 erkende kleurslagen), afkomstig van 12 verschillende fokkers.  De keuring werd op zich genomen door de heren Struyf en Vos. Als snel was duidelijk dat er dit jaar weer mooie kwaliteit is gefokt, dit belooft voor het aankomende tentoonstellingsseizoen.

 Bij de goud zwartgezoomde enkele fraaie typedieren, het beste dier van de jongdierendag op één na werd een prachtig goud zwartgezoomd haantje van D. van Dijk.  Een 1ste F voor een goud zwartgezoomde hen van J. de Ruyter.  Bij de zilver zwartgezoomde een prachtige inzending van W. Klunder met bij de hennen 1ste F96, 3de F96 en 4de F96. De zilver zwartgezoomde hen werd tevens verkozen tot het mooiste dier van de jongdierendag.  Bij de hanen deed Willie dit nog eens over met1ste F96, 2de F96 en 3de ZG95 . Goed voor de mooiste van elk geslacht in deze kleurslag die met 42 dieren bijna de helft van de dieren vertegenwoordigde.  En niet enkel in kwantiteit maar ook in kwaliteit blonk deze kleurslag uit. Er werden ook prachtige dieren ingezonden bij de zilvers door  J. de Ruyter en D. van Dijk met enkele F’n.  Bij de citroen zwartgezoomde een degelijke inzending met 12 dieren afkomstig van 3 fokkers. De beste haan werd er één van J. de Ruyter met 1ste ZG95. Bij de hennen was de beste voor F. Verheyden met 1ste ZG95.  Bij de geel witgezoomde werden er 15 dieren in de kooien gebracht. Bij de hennen nam R. Kobes de 1ste F96 voor zijn rekening. Bij de haantjes 1ste ZG95 voor R. Struyf. Proficiat aan alle inzenders voor deze fokprestaties!!

Tijdens de middag werd er een prima catering voorzien door de vrijwilligers van de AKV, dankjewel hiervoor! Er werd nog nagepraat tussen de kooien en in de kantine en we maakten er een gezellige namiddag van. Tevens mochten wij ook enkele geïnteresseerden ontmoeten die op deze dag informatie kwamen inwinnen over het houden van Sebrights. Er werd door de organisator D. van Dijk een goedgevulde prijzentafel voorzien met tal van siervoorwerpen en heerlijke Friese lekkernijen. Proficiat met de feilloze organisatie en de grote inzet!!

 Tot op een van de komende shows.

F.Verheyden

 

MJ  – Goud zwartgezoomd  –  1ste F96  (Fokker: D. van Dijk)

VJ  – Goud zwartgezoomd  –  1ste F96  (Fokker: J. de Ruyter)

 

MJ  – Zilver zwartgezoomd  –  1ste F96  (Fokker: W. Klunder)

 

VJ  – Zilver zwartgezoomd  –  1ste F96  (Fokker: W. Klunder)

MJ  – Citroen zwartgezoomd  –  1ste ZG95  (Fokker: J. De Ruyter)

VJ  – Citroen zwartgezoomd  –  1ste ZG95  (Fokker: F. Verheyden)

MJ  – Geel witgezoomd  –  1ste ZG95  (Fokker: R. Struyf)

 

VJ  – Geel witgezoomd  –  1ste F96  (Fokker: R. Kobes)

 

 Clubdag en Jaarvergadering 4-4-2020  te Apeldoorn                                   

 Jongdierendag  5-9-2020 te Amersfoort

 

 

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo